Tömlőszivattyúk

A Crane által gyártott tömlőszivattyúk 0,2-46 m3/h szállítási kapacitást fednek le. Megoldható velük nagy viszkozitású és sűrűségű, nyírásra érzékeny közegek továbbítása. Kimeneti nyomásuk 2 -13 bar g közötti. Alacsony fordulatszámuk és a perisztaltikus szivattyúkra jellemző dugószerű áramlás nagyon kíméletes szivattyúzást tesz lehetővé. A tömlők többféle szerkezeti anyagból készülhetnek, ezzel széleskörű alkalmazási lehetőséget kínálnak.

Az ELRO IP sorozatú szivattyúk a Craneflow Pharma általános perisztaltikus szivattyúi. Kapacitásuk 0,5-28 m3/h térfogatáram tartományt fed le. Alkalmazási területük széleskörű, az élelmiszer ipartól az építőiparon át a szennyvízkezelésig szinte mindenütt használhatóak. Érzékeny és viszkózus közegek továbbítására is megfelelnek. Akár 10-13 bar g kimeneti nyomás is elérhető használatukkal.

A Craneflow Pharma legújabb fejlesztésű XP sorozatú perisztaltikus szivattyúi 3-46 m3/h folyadékszállítást tesznek lehetővé. Alacsony fordulatszámuknak köszönhetően gazdaságosan üzemeltethetők. Önfelszívóak, beépített vákuum rendszerrel rendelkeznek és oda-vissza üzemmódban is működtethetőek. Szilárd zárványokat és hosszú rostokat tartalmazó közegek továbbítására is alkalmasak.

Az ELRO GUP és GP sorozatú szivattyúk kifejezetten agresszív közegek és veszélyes vegyszerek szivattyúzására lettek tervezve. Széleskörűen alkalmazhatók a vegyiparban, festék iparban, üzemanyagok továbbítására, erőművekben, kikötőkben. 9-18 m3/h térfogatáram szivattyúzására alkalmasak. Robbanásbiztos motorral és biztonsági kapcsolóval is rendelkeznek.

Az ELRO M300 sorozatú szivattyúk 4-22 m3/h teljesítményű hordozható modellek. Kifejlesztésük célja az volt, hogy kombinálják a perisztaltikus szivattyúk nyújtotta előnyöket a mobil alkalmazhatósággal. Elérhetők belső égésű, elektromos- és légmotoros kivitelben, valamint hidraulikus meghajtással is.

M300 sorozat, mobil alkalmazás
M300 sorozat, mobil alkalmazás M300 sorozat, mobil alkalmazásADATLAP
Szerkezeti anyagok Al, SS, PP, bronz
Méretek 2"
Teljesítmény 4-22 m3/h
Nyomás max. 2 bar g
   
IP sorozat, viszkózus folyadékra
IP sorozat, viszkózus folyadékra IP sorozat, viszkózus folyadékraADATLAP
Szerkezeti anyagok SS, PP
Méretek 1-3"
Teljesítmény 0,5-28 m3/h
Nyomás 2-13 bar g
   
XP sorozat nagy mennyiségekre
XP sorozat nagy mennyiségekre XP sorozat nagy mennyiségekreADATLAP
Szerkezeti anyagok SS, PP
Méretek 1 1/2"
Teljesítmény 3-46 m3/h
Nyomás 10-13 bar g
   
GUP / GP sorozat agresszív közegre
GUP / GP sorozat agresszív közegre GUP / GP sorozat agresszív közegreADATLAP
Szerkezeti anyagok CSM, NBR tömlők
Méretek 2"
Teljesítmény 9-18 m3/h
Nyomás 1,5 - 2 bar g