Membránszivattyúk

Sűrített levegő működtetésű membránszivattyúinkkal szinte minden szűrési feladatra tudunk megoldást kínálni. Agresszív közegek, viszkózus folyadékok, sőt még por továbbításra is alkalmasak műanyag vagy fém házas membránszivattyúink. Utóbbiak némelyike élelmliszeripari minősítéssel (FDA) is rendelkezik.

A sűrített levegővel való működtetés akár robbanásbiztos minősítésű helyiségekben is lehetővé teszi feladataik ellátását. Önfelszívó kivitelűek, kisebb szilárd szennyező részecskék jelenléte esetén is üzembiztosan működnek. Termékválasztékunkban megtalálhatják a CRANE és a DEBEM modelljeit.

A DEPA M sorozatú membránszivattyúk az általános alkalmazásokra lettek kifejlesztve. Fém öntvény házas kivitelűek, különböző felületkezeléssel. A szivattyúk a belső alkatrészektől függően, akár robbanásbiztos környezetben is használhatóak. A szivattyúk modul rendszerűek, szerkezeti anyagok széles választéka teszi lehetővé a legszélesebb körű alkalmazásokat.

A DEPA P sorozatú membránszivattyúk - hasonlóan az M sorozathoz - az általános alkalmazásokra lettek kifejlesztve. Hasonlóak hozzájuk, de műanyag házas kivitelűek. Közülük több modell is diszpergált grafitot tartalmaz, ami által elektromosan vezetővé válik, így előzve meg a statikus feltöltődést. Ezek a szivattyúk robbanásbiztos környezetben is használhatóak. A szivattyúk modul rendszerűek, szerkezeti anyagok széles választéka teszi lehetővé a legszélesebb körű alkalmazásokat.

A DEPA L rozsdamentes acélból készült membránszivattyúi széleskörűen alkalmazhatók az élelmiszeripar számos területén, valamint bármilyen sterilen tartandó közeg szivattyúzásának megvalósítására.

A DEPA DB sorozatú szivattyúk az M típusú szivattyúk nyomástartományánál magasabb, akár 21 bar-os kimeneti nyomást is képesek biztosítani. Ezt egy nyomásfokozóval érik el, ami továbbra is lehetővé teszi csupán 6 bar g nyomású működtető levegő alkalmazását.

A DEPA DH szivattyúk a DEPA M sorozatú membránszivattyúk megnövelt teljesítményű, továbbfejlesztett változatai az általános alkalmazásokra lettek kifejlesztve. Az azonos csatlakozási méretű szivattyúknak megnövekedett a szállítási kapacitása, mindemellett a kamrák új kialakításának köszönhetően a felszívható szilárd részecskék mérete is nagyobb lehet. A változtatások a szivattyú szerelését is megkönnyítik a kevesebb alkatrésznek és az egyszerűbb felépítésnek köszönhetően. Az új szivattyú sorozat többféle irányú be- és kivezetéssel rendelhető. Első ütemben az alumínium házas szivattyúk modellváltása történt meg, ezt követi majd a többi fémházas szivattyú típus korszerűsítése is.

L sorozat
L sorozat L sorozatADATLAP
Szerkezeti anyagok AISI304, AISI316L
Méretek 1/2-2"
Teljesítmény 1-28 m3/h
   
DB sorozat
DB sorozat DB sorozatADATLAP
Szerkezeti anyagok öntöttvas, AISI316
Méretek 1-2"
Teljesítmény 0,1-26 m3/h
   
M sorozat
M sorozat M sorozatADATLAP
Szerkezeti anyagok aluminium, vas, acél
Méretek 1/2-3"
Teljesítmény 1-40 m3/h
   
P sorozat
P sorozat P sorozatADATLAP
Szerkezeti anyagok PP, PVDF, PTFE
Méretek 1/2-3"
Teljesítmény 1-40 m3/h
   
DH sorozat
DH sorozat DH sorozatADATLAP
szerkezeti anyagok Al
méretek 1/2-3"
teljesítmény 3-37 m3/h